Saturday, November 30, 2019

Fragrance Diary #5

Saatnya Perfume Diary !

Seperti biasa mon maaf sebelumnya, kalau series Perfume Diary ini aku pake bahasa inggris ya, karena biar lebih pendek, ringkas, dan padat. Namanya juga diary harian kan, kalau panjang namanya cerita pendek dong ntar hehe.. Anyway, cuss langsung ke Perfume Diary untuk minggu ini yaa ...

---------------------


Notes :
- SOTD > Scent of The Day (pagi/siang)
- SOTE > Scent of The Evening (malam)





Monday : Errands
SOTD > Chloe edp
I ran some errands today and I thought the day was gonna be windy and mellow so I opted for Chloe edp when I got ready in the morning. But lo and behold, when I got outside my apartment the sun was shining brightly and it was so hot and humid all day, so my Chloe got a little bit cloying. I may also sprayed too much of it in the morning - which then I regretted because you don’t spray a lot with Chloe as it can be overwhelming. I pitied those who met me during the day because I’m sure my perfume was a little bit too much for them in the hot humid day (oopss, sorry πŸ€­).


Tuesday : Starbucks, Cleaning/Rearranging
SOTD > Katy Perry Killer Queen
I spent my day rearranging my bags wardrobe and cleaning/rearranging my perfume rack. And then afterwards I did some blogging works while sipping my Spiced Pumpkin Latte that I got earlier from Starbucks. I chose to wear Katy Perry Killer Queen today because I haven't worn it in a long time and I was gonna make a comparison review between the Killer Queen and Zara Red Vanille on my blog, so I need to remember the scent correctly :) See my Katy Perry review here.

SOTE > Zara Black Amber
By night time the Katy Perry Killer Queen was completely gone. That one never lasts long on me. So I re-sprayed myself with a new perfume before spending time with H watching Modern Family on bed. I opted for the warm and comforting Zara Black Amber. This perfume to me is one of those Top 10 perfumes I must own - because it's a rare thing to love all the 3 phases of a perfume. And this is what happened between me and the Black Amber. This perfume already feels warm and very comforting from the opening notes up to the dry down. Always laff it!


Wednesday : Errands
SOTD > Versace Eros (1st trial)
Went out for a mini errand today, picking up my packages and did a short stop at the bakery for donuts πŸ˜œ I was contemplating on what to wear today but I finally made up my mind with a new purchase : Versace Eros. This was my first time wearing it and I immediately got a whiff of the core which is a soft powdery white florals scent with some citrus in the background. Actually it’s quite a nice fragrance (considering I blind-bought this because I just love the bottle hehe).




Thursday : Home
SOTD > Mugler Alien 
I have no schedule and only minimal to-do list today so I’m just staying home, so it’s perfect to wear any perfume that I like without having to worry to offence someone else's nose hehe. So I wore Thierry Mugler Alien today. test out new perfumes. There are only 3 notes in Mugler Alien but it is beast mode, I don't know how they do that. Anyway this is a soft powdery jasmine fragrance warmed up by amber. A beautiful scent.

Friday : Dinner with friends
SOTD > Tiffany by Tiffany & Co
We meet up with some friends in the evening for dinner at the restaurant. I chose one of my newest decant that I recently got : the new Tiffany perfume by Tiffany&Co. It’s a beautiful feminine floral scent but too bad it doesn’t last very long on me.

Saturday : Movies with girlfriends
SOTD > Mon Guerlain
I went to the movies with my girlfriends in the afternoon and a coffee hangout later in the day. Picking up perfumes for close encounters and controlled temperature rooms such as the cinema is not that easy because you don't want it to be too strong and annoyed the person you are sitting next to. I’ve watched videos on “perfume that are appropriate for office” because I think the situation is rather the same (where you cannot wear loud perfumes and risk offending other people's nose), and lots of them suggested Mon Guerlain. So that’s what I chose to wore today :) 

Sunday : Lunch with family
SOTD > Zara Black Amber
Sunday family day. We went for lunch with my parents in law. I wore Zara black amber again today because I’m craving for some warmth. Luckily today is not too hot so I can wear my warm scents during the day :)



XoXo,

Friday, November 22, 2019

Chanel Chance


Chance Eau de Parfum Chanel for women


Chanel Chance Edp
-------------------------------------------

Nose | Perfumer : Jacques Polge

NOTES :
Top - Pink Pepper
Middle - Iris, Jasmine
Base - Patchouli, Vanilla, Musk
------------------------------------------


Launched in 2005.
Chanel Chance ini adalah parfum Chanel era modern yang pertama saya coba. Maksudnya "era modern" itu karena selama ini saya cuma pernah kenalan sama satu parfum Chanel yaitu Chanel No.5 aja. Dan Chanel No.5 kan parfum keluaran jadul (pertama kali diluncurkan tahun 1921). Jadi ketika Chanel mengeluarkan beberapa parfum baru era modern saya pun penasaran. Dan diantara semua parfum keluaran Chanel yang saya coba pertama kali setelah No.5 adalah Chanel Chance ini.

Saya pertama kali tau Chanel Chance ini gara-gara sering lihat di youtube banyak yang mention Chanel Chance ini. Dan kebetulan harganya juga nggak semahal parfum Chanel lainnya. Jadi akhirnya seperti biasa saya memutuskan untuk mencoba sample-nya terlebih dahulu sebelum memutuskan untuk membeli full size nya.




Bagaimana kesan pertama saya ?
Hmm... it's a nice and classy fragrance, dengan keharuman floral (iris, jasmine) yang klasik sekaligus mewah. But nothing really stands out to me.. Untuk saya pribadi, walaupun wanginya enak tapi tipe wewangian yang seperti ini banyak beredar di pasaran. Yang membedakan hanya Chanel Chance ini sedikit lebih "dewasa" dan elegan aja.

Secara garis besar ini adalah parfum floral yang ringan, yang dibuka dengan aroma bunga bunga yang lembut serta pink pepper. Ditambah sedikit aroma asam segar dari buah nanas yang menari nari di balik kelembutan wangi floral nya. Kemudian pada saat dry down wanginya akan berubah menjadi wangi bedak yang lembut, very delicate, seperti helaian kapas yang ditaburi bedak bayi dan kemudian mengambang di udara.



Sillage & Projection, Moderate. Setelah kurang lebih 3.5 jam projection nya mulai berkurang dan berubah jadi skin scent yang bertahan selama beberapa jam. 

Longevity, Low to Moderate. 
Saya mencuci tangan beberapa kali ketika pakai parfum ini di pergelangan tangan saya dan wanginya tetap menempel walaupun kena air (asal tidak digosok). Secara keseluruhan di kulit saya bertahan 6-7 jam.


Overall, it is nice and I do enjoy it, akan tetapi mungkin saya tidak akan beli full size nya karena saya sudah punya beberapa parfum dengan tipe wangi yang mirip mirip gini di koleksi parfum saya. Tapi saya tetap rekomen parfum ini kok untuk yang nggak koleksi parfum dan hanya ingin beli parfum yang enak dan elegan serta lembut. Ini salah satu parfum people-pleaser yang kebanyakan wanita pasti suka tipe wangi seperti ini (and point plus being a "Chanel" brand, ya kaan? hihihi..). So I can see that this would appeal to a lot of women :)



XoXo,

Sunday, November 17, 2019

Tagged | Top 5 Evening Perfume


Hello!
Buat yang belum tau, aku baru-baru ini bikin akun khusus parfum di Instagram. Berhubung akun-nya masih baru jadi foto dan followers-nya belum terlalu banyak. I would love it if you also follow me on my perfume IG account, so we can chat about perfume there :)

My new perfume IG account is : @diaryofscent


Okay, lanjut!
Beberapa bulan lalu, di akun IG utama aku @yurikristia aku dapat perfume tag dari salah satu follower-yang-kemudian-jadi-teman yang berasal dari Malaysia. Namanya Shasha. Dia nge-tag aku untuk kasih lihat "My Top 5 Evening Perfume". 

Nah kalau ditanya my Top 5 Evening Perfume udah pasti bingung siy milihnya, secara menurut aku banyak banget evening perfume yang aku suka. Dan agak susah juga kalau disuruh pilih 5 besar parfum malam hari yang aku suka sepanjang masa hehe..

Jadi aku pikir daripada bikin yang versi "sepanjang masa" kayanya aku bakal milih parfum yang aku lagi seneng (dan sering pake) saat ini aja. Dan karena disuruh milih 5 doang jadi berikut ini adalah pilihan aku untuk my "Current" Top 5 Evening Perfume :


πŸŒ™ Marc Jacobs Decadence
A beautiful bottle with a beautiful scent. To my nose it’s a powdery warm amber scent with sweet and tart plum opening.⁣
πŸŒ™ Chanel No.5 EDT
This is strictly for evening wear to me because it’s potent! This is the vintage EDT version but it can lasts daysss on your clothes, I kid you not! πŸ˜€⁣ Tahan berhari hari, sumpah!
πŸŒ™ Balmain Ivoire⁣
Such an elegant scent I also reserve this one for special evening occasions only :)⁣ Terutama untuk kalau ke pesta kawinan atau night events.
πŸŒ™ Zara Black Amber⁣
Probably my favorite from Zara. Despite its name there’s actually no amber notes in it though, but it’s still warming and comforting like an amberπŸ˜‰⁣
πŸŒ™ Zara Red Vanilla⁣
My other favorite from Zara, this is sweet yummy vanilla, praline, and tonka bean in one bottle! Comforting patchoulli and sweet tart fruits complete the aroma!⁣ Cocok buat nge-date malam hehe..



Now what are your Top 5 Evening Perfume ?



XoXo,